(åter)Upplevelsen är nu

Minnet har många sidor.
Imorse när snön föll återupplevde jag många känslor ifrån förra vintern, vilken var helt underbar i den upplevelsen jag har nu. Glädje, kärlek, saknad, dofter, snökaos, röda näsor, allt i en salig härlig röra. Jag har rest i minnet förut till just dom här stunderna, men upplever alltid något nytt, mer eller mindre. Återupplevelsen av det är ju den jag upplever nu, alltid en ny. Ofta kan jag se något som jag inte såg då, och förstå både varför jag inte såg det då och varför jag ser det nu. Och det var/är precis därför det hände/händer, för att jag nu skulle se, och uppleva det.
Minnet är där för att vi ska lära oss något av det. Minnet är nu och inte då, tankarna är nu och inte då, känslorna är nu och inte då.
I det här fallet vet jag inte om jag lärde mig så mycket mer än att jag upplevde en vinter i minnet samtidigt som jag vandrade in i en ny. Känns allafall helt underbart att det är vinter igen!

Annonser

1 thought on “(åter)Upplevelsen är nu

  1. Jag har 28 vintrar bakom mig och nu vill jag ta en lång paus från det vita. Det finns mycket att uppleva här i norr, men detsamma gäller för vilken annan plats som helst på jorden. Låt oss minnas något nytt! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s