Koka ticka

Idag påbörjade jag kok på en ny knöp som jag hämtade häromkvällen. Jag blir lika förvånad varje gång av hur svart avkoket blir när man börjar på en ny bit. Och hur fort det går!
2 minuter på spisen och vattnet är precis svart.
Sista tiden har jag börjar dagen med ett glas på detta vis:
River ner ingefära och pressar en halv citron i ett glas, fyller upp med avkok på sprängticka.
Detta gör jag på kvällen, på morgonen silar jag av och dricker. Sen kan man fylla på med avkok och använda samma för ett glas på eftermiddagen.

 

Annonser

5 tankar om “Koka ticka

  1. Hej
    jag ser att ticka i butik är ganska dyrt. Är det någon risk att försväxla ticka med någon annan svamp på björk?

    • Nej det finns inget som liknar sprängtickan. Det du kan springa på är en knölbildning av björken själv, men då är det trä i den och det märker du. Sprängtickan är orange-gul-brun i köttet. Lycka till på jakten 🙂

  2. Hej! Jag undrar vilken den bästa metoden för att framställa te på chaga är om man vill ta vara på så mycket gödd som möjligt? Har provat det mesta men det är ju inte direkt något man känner av på en gång.

    Varma hälsningar Tom

    • Hej Tom.

      Något BÄSTA sätt vet jag inte. Däremot har jag gjort mycket kombucha på avkok från sprängticka. Det blir ju om inte annat en göddig kombo 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s